Suriyeli mültecilerin yükseköğretime katılımını geliştirmeye yönelik sorunları, çözüm önerilerini ve deneyimleri paylaşmak üzere HOPES Projesi kapsamında düzenlenen Ulusal Paydaşlar Diyaloğu toplantısına katıldık. Toplantı, “Yükseköğretim ve Suriye Krizi: HOPES Hibe Programı Kapsamında Yenilikçi Projeler” başlığı ile gerçekleştirildi. Türkiye’de gerçekleştirilen projelerinin sunumlarının yer aldığı toplantıda, HOPES Projesi kapsamında Sultanbeyli’de yürüttüğümüz Yükseköğretim Eğitim Programımızı sunduk.
HOPES Projesi Hakkında:
YUVA, Sultanbeyli Belediyesi, Sultanbeyli Mülteciler Derneği işbirliğinde ve “AB tarafından fonlanan ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ile British Council, Campus France ve Nuffic tarafından yürütülen HOPES Projesi’nin hibe programının parçası olarak” gerçekleşiyor.
Projeyi, Aralık 2017’den bu yana Yükseköğretime Hazırlık Programı kapsamında, TÖMER ve YÖS Hazırlık Programları veriyoruz, kariyer günleri ve birebir mentörlük destek mekanizmaları ile gençleri bu süreçte sınava yönelik motivasyon ve bilgilendirme çalışmaları ile yürütmeye devam ediyoruz.
Toplantı Hakkında:
Ulusal Paydaşlar Diyaloğu toplantısı, Kuzey Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye’deki yerel ve bölgesel eğitim kurumları tarafından mültecileri ve ev sahibi toplumu hedefleyerek yürütülen 32 yenilikçi eğitim projesi kapsamında gerçekleştirilen iyi örnekleri ve karşılaşılan güçlükleri paylaşmak üzere projelerin uygulandığı ülkelerde ulusal düzeyde katılım ile gerçekleştiriliyor.

