Skip to main content

Yanlış duymadınız bu hediyeler tüketmiyor, neyi tüketmiyor derseniz de cevabımız belli; doğayı. Tüketmeyen Hediyeler başlıklı atölyemizde yaratıcı fikirleri ve maharetli elleriyle bize yol gösterici olacak üç arkadaşımız ile beraber bir yolculuğa çıkıyoruz. İstersek kendimiz istersek de sevdiklerimiz için hediyeler türetiyoruz. Bu hediyelerin satın aldığınız hediyelerden birkaç farkı var; öncelikle kendiniz ellerinizle yapacaksınız! ve hediyeleriniz daha önce üretilip kullanılmış malzemelerin yeniden kullanımı ile meydana gelecek böylece şahane doğa dostu hediyeler olacaklar!

Atölyelerde Neler Yapacağız?

Atölye 1: Karanfilli Elma & Karanfil Bezeli Elma (Sêva Mêxekreş )

Mezopotamya’da unutulmaya yüz tutmuş ancak yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip kültürel bir remiz. Yüzyıllık küskünlükleri bitirip barıştıran; sevgisini, sevdiğine sunmak için aşıkların ellerinden çıkan doğal üretim. Doğayla, dostlarla, barışmak istediklerinizle, sevdiğiniz herkesle ve her şeyle paylaşabileceğiniz bu mutluluk üretimine hikâyeleri ile birlikte hep beraber dahil olacağız. Yeryüzünde sevgi ve barışın daim olmasını dileyerek.

Atölye Yürütücüsü:

Caner Gönder

Lisans ve yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül ve Dicle Üniversitesinde tamamladı. Özel bir okulda coğrafya öğretmeni olarak çalışmakla birlikte sosyo-kültürel çalışmalar, göç olgusu, insan hakları, gençler, ekoloji ve eğitim konularındaki faaliyetlerle ilgilenmekte.

Atölye 2: Terazi ‘P’lastik Jimnastik

Toplanılmış, geri dönüştürülmeye hazır plastik poşetleri çöpe atmak yerine ana malzememiz olarak kullanacağız. Doğaya zarar veren ve tehlike arz eden plastik poşetlerden saksı veya dilediğiniz kullanılabilir 3 boyutlu objeler yapacağız. İhtiyacımız siz, poşetler, biraz ısı ve yaratıcı düşünceniz. Birlikte ürettiğimiz, türettiğimiz ve yaratıcı zihinlere kucak açtığımız günlere başlangıç olması vesilesi ile. Görüşmek üzere !

Atölye Yürütücüsü:

İrem Çetinor

Lisans eğitimimi Maryland Institute College of Art’ta tamamladım. 2008’den beri reklam ajansı, kreatif stüdyolar ve grafik tasarım şirketlerinde çalışmanın yanı sıra  yaratıcı düşünce, üretim ve tüketim kültürü üzerine kafa yoruyorum. 2012-14 arası çalıştığım çeşitli çiftlik ve tarlalarda edindiğim bilgilerle şehirdeki hayatımı sürdürüyorum ve bildiklerimi bir şekilde paylaşmak istiyorum derken, 2014’te İstanbul Tasarım Bienali’nde çocuklara verdiğimiz bitki eğitimleri sırasında öğretmeyi ne kadar sevdiğimi fark ettim. O zamandan beridir, içerik üretiyor, workshop ve etkinlikler düzenliyorum. Çevre bilinci, geri dönüşüm ve alternatif düşünme şekilleri ile ilgiliyim.

Atölye 3: Hediye Kartı Hazırlama

Karton ambalaj kutularından hediye / kutlama kartları hazırlayacağız. Bitmiş çakmak, kullanılmış kahve kapsülü, açma halkası, pet şişe ve renkli plastik kapak gibi atık malzemeleri zenginleştirme amaçlı kullanarak ahenkli bir ürün elde edeceğiz. Not; bu atölye için katılımcılardan yanlarında ihtiyaç olan atık malzemeleri getirmeleri istenecektir.

Atölye Yürütücüsü:

Caner Yalın

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde ortak kullanım mekânlarındaki geri dönüşüm davranışları üzerine araştırma yapıyorum. Âtıl malzemeleri kullanarak çocuklar için yukarı dönüşüm tabanlı el beceri atölyeleri düzenliyorum. Atık malzemelerin, eğitimde iletişim için uygun bir araç olduğuna inanıyorum ve bunu yaygınlaştırmaya çalışıyorum.

Atölye Programı:

19.00 -19.30 Buluşma&Tanışma

19.30-20.00 Ara- Sohbet

20.00-22.00 Atölyeler

Karanfilli Elma & Karanfil Bezeli Elma (Sêva Mêxekreş )

Terazi ‘P’lastik Jimnastik

Hediye Kartı Hazırlama

Atölye Yeri:

Yuva Derneği Merkez Ofisi

Koşuyolu Mahallesi, Katip Salih Sokak. No: 38, 34718 Kadıköy/İstanbul

Atölyemizin kontenjanı 30 kişi ile sınırlıdır. Katılmak için lütfen linkteki kısa formu 23 Aralık Pazar gece yarısına kadar doldurunuz.

sevgiyle,

Öğrenme Merkezi Ekibi